Amaranto 500gr. "ORIGEN"

  És un aliment, procedent de cultiu ecològic, adequat per celíacs, diabètics, règims hipocalòrics, nens, adolescents, ancians i convalescents.

   

  107301

Curiositats:

Són grans de cocció ràpida i posseeixen un sabor suau i agradable, similar al mill, encara que de textura més cruixent.

Com altres cereals, es beneficien d'un lleuger torrat previ, però en el cas del amaranto hem de ser acurats, aquest gra té un comportament similar al blat de moro pisingallo, és a dir que explota i es converteix en gra inflat.
Precisament és una de les formes populars del seu consum a Centreamèrica; les crispetes o inflats de amaranto.
També es molen els grans, en forma de farina o sèmola, a fi de combinar-los amb altres cereals clàssics, com el blat. D'aquesta manera se supleix la manca de gluten d'aquests grans (que dificulta la seva ocupació aïllada en panificació) i es millora el valor proteic del cereal convencional.
Tornant a la cocció base d'aquests cereals, després del rentat i un breu torrat, s'addiciona doble quantitat d'aigua i es cuinen durant 15 minuts a foc lent. No ha d'agregar-se sal durant la cocció. Generalment tripliquen el volum una vegada cuinats. Poden usar-se en farciments, budins, pastissos, amanides, sopes, pizzes, croquetes, truites, etc.

 

Composició:

És més equilibrada que els cereals convencionals, té major quantitat i qualitat de proteïnes, no té gluten, és pobre en greixos i més ric en ferro, calci, fòsfor, fibra i vitamina E. També posseeix vitamines del grup B.

 

 1. Recepta:
  Brots de amaranto
  Rentar els grans, descartant partits o trencats, i remullar 4/6 hores en flascó de vidre de boca ampla.
 2. Esbandir, descartant l'aigua, i col·locar un tul o malla fina en la boca del flascó, sostinguda amb una banda elàstica. Això evitarà l'ingrés d'insectes i facilitarà el procés de remullo i esbandida, que haurà de realitzar-se dues o tres vegades al dia.
 3. Cada remullo consisteix a tirar abundant aigua neta a l'interior del flascó, remoure i després escórrer amb el flascó invertit i en posició inclinada, cuidant que les llavors quedin humides (però no entollades) i que hi hagi ventilació a l'interior del flascó (per evitar fongs).
 4. Consumir quan el brot hagi superat 2/3 vegades la grandària original de la llavor.

 

Poden agregar-se en amanides, sopes, guisats, liquats, sucs… El mètode pot aplicar-se a altres llavors petites (alfals, llenties, fenogreco, quinoa, etc).

PROMOCIÓ APUNTA'T AL 10

Cap oferta en aquest moment